Penne cu spanac și gorgonzolla

de Panacris in Paste, 18 Ian 2021 | 2414 vizualizari

 

O mancare rapidă, ușoară si gustoasă! Nu-i orețetă demnă de "Retete festive de iarna", dar cred că mulți ar savura-o între sărbătorile de iarnă, așa ca rețetă de detoxifiere, după multe preparate din carne! ; Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Penne cca. 400 g.,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Apă rece cca. 1000 ml.
  • Spanac baby cca. 300 g.,
  • Ceapă verde 2 fire,
  • Usturoi verde 1 fir,
  • Amidon 2 linguri,
  • Lapte 3 linguri,
  • Ulei de floarea soarelui,
  • Brânză gorgonzola cca. 300 g.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu spanac și gorgonzolla:

Se pune la fiert apa cu puțină sare pentru penne. Se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, cca. 8 minute după ce clocotește apa să rămână al dente, adică mai tari un picuț.

Ceapa și usturoiul se curăță si se toacă mărunt, se pun la călit în puțin ulei de măsline cca. 5 minute, la foc mediu, neacoperite, amestecându-se continuu.

Gorgonzola se mărunțește se amestecă cu amidonul și laptele rece, până ce se înglobează toate ingredientele.

Apoi se adaugă spanacul spălat, pastele scurse e apă, amestecul de lactate și se lasă la gătăit la foc mic cca. 10 minute, amestecându-se continuu, până ce se obține un sos fluid și omogen.

Pastele se servesc imediat fierbinți, cu un adaos de parmesan, fulgi sau răzuit.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu spanac și gorgonzolla" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu pui si spanac